לא. לא את כל הרעיונות אני מביאה לפעמים הלקוחות מגיעים עם רעיונות שאני לא חשבתי עליהם או שחשבתי על כיוון הפוך ואז הלקוח שולח לי איזו תמונה או שירבוט על דף שהוא הכין ומשם זה התפקיד שלנו לייצר ולהפוך את זה לתלת ממד.באחד מהוובינרים דיברתי על המעקה שנמצא בסרטון ועל המורכבות שלו שהופכת להיות פשוטה אם אנחנו מבינים ויודעים מה אנחנו עושים.
אז הכל מתחיל ב:
1. רעיון (השראה יכולה לבוא מכם, מהלקוחות, מהרשת).
2. תנסו לשרבט – כשמשרבטים בעט, בעיפרון אז התהליך במוח שלנו שונה, קורה שם משהו שלא בהכרח קורה כשאנחנו מול תכנת שרטוט.
3. אחרי שהרעיון מובן אז אני ממליצה להעלות בתלת ממד כי שם מבחינים בדברים שלא מבחינים בשרטוט. למשל כל מיני מפגשים בין חומרים וכל מיני זויות שבדו ממד זה נראה מעולה ובתלת ממד הבעיות צצות.
4. בסופו של דבר משרטטים בדו ממד תכנית עבודה.
אז מה היה לנו פה?
ברזל מגלוון בגילוון קר (מיועד לתוך בתים והטקסטורה בגילוון היא חלקה), נישות עץ מפורניר בחיתוך גרונג, נישות מפח 1 מ”מ מכופף, כדי ללמנוע ריתוחים וגימורים לא יפים, רשת אקספנדד ורשת מלבנים בשביל טקסטורה נוספת.
פיקוח
בגלל שהמעקה לא סטנדרטי אז ייצרו את כולו, ריתחו, הרכיבו, צבעו ונסענו למסגריה לראות אותו, לבדוק גימורים ונקודות ריתוך, לבדוק את החיבור בין העץ לבין הברזל.
התקנה
ביום ההתקנה הביאו את המעקה כיחידה אחת והתקינו בשטח ולנו נשאר להנות מהמראה.
דגשים למעקות בסגנון כזה
1. כשיש טקסטורות רבות, פסים רבים אז רצוי שהמעקה יהיה כמה שיותר עדין ואחיד בצבעים שלו על מנת לא ליצור עומס. 2. לזכור שמעקה בסגנון כזה הוא סוג של תמונה גדולה במרחב אז מומלץ לנקות מסביבו רעשי רקע. 3. פיקוח וקשר עם המסגר: חשוב מאוד. 4. שיחה מקדימה – יש לבצע שיחה מקדימה עם בעל המקצוע גם אם השרטוט וההדמיה ברורים מאוד. פעמים רבות אנחנו יכולים להוציא שרטוט ובשטח קורה משהו אחר.
מאחלת ימים של שקט ויצירתיות
לייעוץ אישי, שאלות או פרטים נוספים על הסדנאות, מוזמנים לפנות דרך דף הפייסבוק או בטלפון: 054.9980331 טלי דוגמא
טלי דוגמא – מעצבת פנים, מרצה, חוקרת צבע ומייסדת סטודיו בית החומרים